despre maica domnului
Despre Maica Domnului
decembrie 30, 2019
Dragostea lui Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu
ianuarie 1, 2020

Despre Sfantul Munte

intrare athos

-Gheronda, de ce nu este permis femeilor sa intre in Sfantul Munte?

-Multi sunt cei care inteleg gresit aceasta traditie, neintelegand totusi ca Sfantul Munte este locul in care femeia este cinstita mai mult decat oriunde. Fiindca, in primul rand, imparateasa noastra este Maica Domnului, care le reprezinta pe toate femeile si mamele din lume, care au trait si vor trai pe toata fata pamantului si de-a lungul istoriei omenirii.

In al doilea rand, cei mai grabnic ajutatori ai monahilor, manastirilor si chiliilor sunt femei ale Bisericii, de la imparatese cu influenta pana la cele mai simple femei din imprejurimi. Femei care din marinimie de suflet ofera din avutul lor – precum mironositele L-au slujit pe Domnul – orice ajutor cu putinta, moral sau material, aghioritilor, fie cand acestia se afla in Sfantul Munte, fie cand ies din Sfantul Munte din motive duhovnicesti.

Si in al treilea rand, cei mai multi pelerini care viziteaza Sfantul Munte fac acest lucru in urma indemnurilor insistente ale sotiilor sau mamelor, deoarece acestea stiu foarte bine ca oricine merge in gradina Maicii Domnului se intoarce linistit si inseninat ca un miel.

(Maxime si cugetari aghiorite – Pr Dionisios Tambakis)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *