nevointa duhovniceasca
Despre incercarile si greutatile vietii
martie 21, 2016
smerenia
In cei smeriti se odihneste Duhul lui Dumnezeu
martie 25, 2016

Chilia Crestinului – prelungire a inimii noastre

colt_de_rugaciune

colt_de_rugaciune

– Singurul moment cand te poti ruga este seara. Incerc de fiecare data sa o dedic rugaciunii. Dar abia ce iau vreo carte de rugaciuni sau vreun acatist si imediat incepe sa sune telefonul. Mi se pun diferite intrebari legate de program, de masa. Intrebari interminabile. Si asa e in fiecare seara. Cum as putea sa petrec seara in liniste?

– Cand va intoarceti seara in chilie, trebuie sa deschideti fereastra, sa aruncati telefonul mobil si sa-l luati doar in dimineata urmatoare.

 Chilia dumneavoastra trebuie sa fie locul unde sa faceti trei lucruri: somnul, studiul, si, mai ales, rugaciunea. Nu este un loc potrivit pentru munca. Nu este un loc potrivit pentru a manca. Nu este locul in care sa primiti musafiri sau sa purtati discutii. Locul convorbirilor este biroul. Chilia trebuie sa fie o prelungire a inimii dumneavoastra. Domnul ne cheama sa intram in odaia inimii noastre si sa inchidem usa. Sa intram deci si sa ne rugam. Chilia este un loc sfant si atat. Dar noi o intrebuintam pentru tot felul de ocupatii si gasim pentru asta diverse indreptatiri. Facand asa, nu ascultam nici de Domnul, nici de intelepciunea Bisericii.

 Ispitele ne vor ataca mereu, pana in momentul mortii. De aceea, trebuie sa luam toate masurile de precautie, ca sa nu ne ducem pe noi insine in ispita.

(Sa nu preferi nimic iubirii lui Hristos – volumul I, Schiarhimandritul Ioachim Parr, pag 58-59)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *