Manastirea Rila
martie 7, 2015
Manastirea Sfanta Anastasia
martie 7, 2015

Portul Ouranopolis

maxresdefault
Portul Ouranopolis

 

La inceputul peninsulei Sfantului Munte si la 120 km de aeroportul din Tessalonic se gaseste poarta Sfantului Munte, Ouranoupoli. Un loc special care inca mai pastreaza stilul grecesc traditional, un stil de viata linistit chiar si in orele de varf. Ouranoupoli este un sat frumos unde muntele se intalneste cu marea, chemand spre relaxare si meditatie, portret senin ce pregateste pelerinul inainte de a intra in Sfantul Munte.

Numele satului este de ajuns sa ridice gandul vizitatorului la cele inalte(ouranoupoli=orasul cerului). Vizitatorul este intampinat de Turnul lui Andronic, neadormitul strajer al “Gradinii Maicii Domnului“, construit in 1344 de catre Manastirea Vatoped pentru apararea impotriva piratilor. In fata turnului se gaseste portul de unde cei ce doresc sa viziteze Sfantul Munte au la dispozitie curse ferry boat zilnice. Deasemeni pentru cei ce doresc sa se bucure de privelistea Sfantului Munte la o distanta de 500 de metri de tarm, exista vase de croaziera zilnic.

In Oupanoupoli dincolo de ospitalitatea localnicilor vizitatorul se poate bucura de renumitele restaurante pescaresti care ofera peste proaspat din golful Sfantului Munte, poate admira apusul soarelui de pe terasele de pe faleza sau se poate relaxa seara la unul din barurile oraselului. O alta atractie o reprezinta insulele aflate la mica distanta de port la care se poate ajunge cu mici ambarcatiuni sau cu salupe ce pot fi inchiriate(0030 6974 953 878 ). Zilnic exista vase ce efectueaza croaziere la Sfantul Munte. Scufundarile, sporturile marine, serviciile de inchirere de masini, motociclete si scutere stau la dispozitia turistilor. Inaltimile impadurite ce inconjoara satul ofera o priveliste incantatoare celor ce se aventureaza in explorarea lor. Inevitabil Ouranoupoli este ultimul popas al pelerinilor catre Muntele Athos, locul de unde isi obtin permisele speciale de intrare pe Muntele Athos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *